Ön itt van: orlenunipetrol.hu > HU/  RÓLUNK
Velikost textu:  A AA
Az ORLEN Unipetrol története

Az Unipetrol RPA vezető cseh gyártó a finomítói, petrolkémiai és agrokémiai nyersanyagok területén, amit az "RPA" rövidítés is tükröz: finomító, petrolkémia, agrokémi​a. A vállalat a cseh és a világpiacot elsősorban motorüzemanyagokkal, fűtőolajokkal, aszfalttal, cseppfolyósított kőolajtermékekkel, ​olajhidrogenátokkal, egyéb finomítói termékekkel, olefinekkel és aromákkal, agrokémiai termékekkel, korommal és szorbensekkel, poliolefinekkel (nagy sűrűségű polietilén, polipropilén) látja el.

Az Unipetrol RPA, s.r.o. 20​07. január 1-jén jött létre az UNIPETROL RPA, s.r.o., a CHEMOPETROL, a.s. és az UNIPETROL RAFINÉRIE a.s. egyesülésével. 2007. augusztus 1-jén e három vállalat jogutódjaként létrejött az Unipetrol RPA korlátolt felelősségű társaság.

A társaságok egyesülésével új irány​ítási modell került bevezetésre, amelyet az Unipetrol Csoport fokozatosan alkalmaz. Fő célkitűzései a termékáramlás egyszerűsítése és a meglévő szinergiák jobb kihasználása. Egy másik pozitív szempont a vállalat saját termékei értékesítésének nagyobb hatékonysága. Végül, de nem utolsósorban ez a változás lehetővé tette a teljes termelési és kereskedelmi lánc jobb ellenőrzését, a kőolaj beszerzésétől a vevőszolgálatig. Az egyesüléssel egyetlen kompakt egész jött létre, amelyen belül a szervezeti, személyzeti, adminisztratív és logisztikai tevékenységek struktúrája egyszerűbbé és átláthatóbbá vált.

 
 

ORLEN UNIPETROL CSOPORT MÁRKÁK