Ön itt van: UNIPETROL RPA HUNGARY KFT/  RÓLUNK/  ORLEN Névváltozás
Velikost textu:  A AA
ORLEN Névváltozás

Az Unipetrol cseh finomító és petrolkémiai vállalatcsoport 2021. február 1-től ORLEN Unipetrol névre változtatja nevét és logóját. A változás a 2015-ben alapított magyar leányvállalatra is vonatkozik. Ez a lépés a multinacionális ORLEN-csoporthoz való teljes tartozás tényleges befejezését jelenti, amely Közép- és Kelet-Európa legnagyobb vállalata. Az ORLEN-csoport 2005-ben csatlakozott a cseh Unipetrolhoz többségi részvényesként, és 2018 októberében egyedüli, 100%-os tulajdonosává vált.

 

Az UNIPETROL RPA Hungary Kft. a motorüzemanyagok, a benzin és a gázolaj viszonteladóknak és végfelhasználóknak való árusítására összpontosít Magyarországon. „Úgy gondolom, hogy az ORLEN-csoporttal való vizuális kapcsolat, amely az egyik legerősebb európai vállalat a vegyipar és az energetika területén, tovább erősíti pozícióinkat a piacainkon,“ mondta Tomasz Wiatrak, az Unipetrol-csoport igazgatóságának elnöke, és hozzátette: „Örülök, hogy olyan megbízható és progresszív tulajdonosra számíthatunk, mint az ORLEN-csoport, amikor ambiciózus céljaink megvalósításán dolgozunk. Ugyanazokat az értékeket tartjuk tiszteletben, és együtt járunk a modernizáció, az innováció és a zöldebb megoldások keresésének útján."

 

 
 
 
Az Unipetrol most már teljes mértékben kihasználhatja az ORLEN-csoport erős üzleti, pénzügyi és marketing helyzetét a világpiacon, és profitálhat a kölcsönös szinergiákból a kutatás és fejlesztés, az alapanyagok és szolgáltatások vásárlása, a gyártás és a termékek értékesítése területén. "Az új ORLEN Unipetrol logó egyszerűsíti kommunikációnkat és lehetőséget nyújt az ORLEN-csoport nemzetközi marketing projektjeinek felhasználására is,“ emelte ki Tomasz Wiatrak.
 

 

Az ORLEN-csoport a legnagyobb vállalat Közép- és Kelet-Európában, és rangos világranglisták jegyzik, mint például a Fortune Global 500 és a Platts TOP250. Hat belföldi piacon működik Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Németországban, Litvániában, Szlovákiában, Magyarországon, továbbá még Kanadában. A legkorszerűbb integrált eszközöket birtokolja, éves kőolaj feldolgozási kapacitása meghaladja a 35 millió tonnát, amelyből csaknem nyolcmillió tonna kőolajat dolgoznak fel a két cseh finomítóban Záluží u Litvínova, illetve Kralupy nad Vltavou közelében. Az ORLEN-csoport ajánlatában több mint 50 legjobb petrolkémiai és finomítói termék található, amelyeket 6 kontinens több, mint 110 országában értékesítenek. A kiskereskedelmi szegmensben az ORLEN-csoport a régió legnagyobb hálózatán keresztül értékesíti termékeit több, mint 2800 korszerű töltőállomással. Az ORLEN márka értéke eléri a 30 milliárd cseh koronát. Az ORLEN-csoport a következő tíz évben 33 százalékkal csökkenti finomítói, petrolkémiai és energetikai tevékenységeiből származó szén-dioxid-kibocsátást, és 2050-ig széndioxid-semleges akar lenni.

 


 

Az Unipetrol-csoport a legnagyobb finomító és petrolkémiai vállalat Csehországban. 2019-ben 129 milliárd cseh korona összegű árbevételével Csehország öt legnagyobb vállalata közé tartozott. Középpontjában az olajfeldolgozás, valamint az üzemanyagok és petrolkémiai ter-mékek - különösen a műanyagok és műtrágyák - gyártása, forgalmazása és értékesítése áll. Mindezen területeken a cseh és a közép-európai piac egyik legfontosabb szereplője. Az Uni-petrol-csoport magában foglalja a finomítókat és a gyárakat Litvínovban és Kralupy nad Vltavou-ban, a Paramo társaságot Mogul márkanévvel Pardubicében és Kolínban, a Spolana céget Neratovicében, valamint két kutatóközpontot Litvínovban és Brnoban. Az Unipetrol ma-gában foglalja a Benzina ORLEN töltőállomások hálózatát is a Cseh Köztársaságban és Szlo-vákiában. A Benzina ORLEN Csehország legnagyobb lánca 416 állomással.

 
A cég azonosító számai, a székhelyek címei és a számlázási adatok ugyanazok maradnak 2021. február 1-je után. A tulajdonosi struktúrában szintén nincs változás, és a kölcsönös szerződéses kapcsolatok érvényessége is változatlan marad.

Letölthető dokumentumok

 
 
 

ORLEN UNIPETROL CSOPORT MÁRKÁK